Kampeerterrein Harskamperdennen

Kampeerterrein Harskamperdennen is een kwaliteitscamping, hetgeen wordt gekenmerkt door de ligging op een prachtige lokatie midden op de Veluwe. De kampeerplaatsen hebben een natuurlijk karakter en zijn bestemd voor de rustzoekende kampeerder die de beleving van de natuur op prijs stelt. Bezoekers van dit kampeerterrein zijn gecharmeerd van de natuurlijke omgeving, de basic sfeer en de hoge mate van privacy.

De Voortent

Op het terrein staat al sinds het begin van de jaren ´90 het pand “De Voortent”, een pand van ruim 300m². dat niet optimaal wordt gebruikt. De opdrachtgevers zagen dat in en er werd besloten het pand aan te pakken, en hiervan het centrale punt van de camping te maken: receptie, informatievoorziening, een kleine winkel met streekproducten, ontmoetingsruimte, verhuur, en een multifunctionele ruimte die aan de volgende behoeften voldoet: knutselruimte voor kinderen, speelruimte voor de allerkleinsten en een vergaderzaal die verhuurd kan worden. Het uitgangspunt om de gehele verbouwing zo duurzaam mogelijk aan te pakken, en met hergebruik van materialen, was van meet af aan vanzelfsprekend.

Er is besloten het pand transparanter te maken, zodat het uitnodigt te betreden en het meer van deze tijd zou worden. Daarvoor waren nodig: transparante puien, eerlijke-, natuurlijke materialen en een licht interieur. Het interieur diende basic te zijn, een duurzaam karakter te hebben en een prettige plek om te verblijven.

Details

Boomstamtafel

De tafel is gemaakt van 8 cm. dikke delen inlands eiken. De natuurlijke vorm van deze delen is zo puur mogelijk gehouden en -naast het nodige schuren- enkel behandeld met milieu-vriendelijke middelen. Door de gezaagde delen eerst een tijd buiten te laten liggen alvorens ze te verwerken zijn de delen prachtig vergrijst. Het onderstel en tijdschriftenrek is van gemoffeld staal.

Colophon

Locatie: Kootwijk
Opdrachtgever: Kampeerterrein Harskamperdennen
Omschrijving: 300 m² BVO
Opdracht: ontwerp en esthetische begeleiding